Nem tud semmit a laptopokról? Olvassa el ezeket a tippeket!


Le szeretné cserélni régi laptopját? Tud valamit a laptopokról általában? A modern technológia fejlődésével a laptopok is fejlődtek az évek során. Ami tavaly még nagyszerű laptop volt, az idén valószínűleg már nem olyan nagyszerű. A következő cikk néhány alapvető dolgot tárgyal, amit tudnia kell, ha laptopot szeretne vásárolni.


Ne vásároljon laptopot kizárólag az ár alapján. Igen, az olcsó laptopok sok nehezen megkeresett pénzt tarthatnak a pénztárcájában, de hajlamosak lehetnek a meghibásodásra is. Hosszú távon többe kerülhet Önnek, ha úgy dönt, hogy korán olcsó lesz.


Semmi sem károsítja jobban a laptop belső elektronikáját, mint a folyadékok, ezért mindenképpen tartsa őket távol a laptopjától. Igya meg a reggeli kávéját, mielőtt megnézné az e-mailjeit. Bár kísértésbe eshet, hogy főzés közben a konyhapultra tegye a laptopját, soha ne tegyen a közelébe folyékony összetevőket.


Ha sokat utazik, vásároljon tartós külső burkolattal rendelkező laptopot. Egyes üzleti laptopokat az utazást szem előtt tartva készítenek, és ez segíthet nekik, hogy ellenálljanak az ütődéseknek és zúzódásoknak, amelyek gyakran járnak együtt a gyakori repülési mérföldekkel, amelyeket esetleg összegyűjthet. Mindig kérdezzen rá erre a funkcióra, mielőtt véglegesen megvásárolná.


Vegye figyelembe az akkumulátor élettartamát, amikor laptopot vásárol. Ez különösen akkor fontos, ha sokat kell utaznia autóval vagy a levegőben. Nézze meg, hogy a leendő számítógép akkumulátora mennyi ideig bírja. Legyen azonban óvatos, mivel sok gyártó feltünteti az akkumulátor használati idejét, de az lehet, hogy a legalacsonyabb fokozaton van. Próbálja meg kideríteni az akkumulátor normál üzemidejét, ha minden energiaellátási módban használja.


A laptop megvásárlásakor ne hagyja, hogy az eladó rábeszélje Önt a nap alatt mindenféle fejlesztésre. A frissített memória, a hatalmas merevlemez és az elérhető legjobb grafikus kártya egyesek számára fontos, de fontolja meg, hogy ezek fontosak lesznek-e Önnek. Ha nem úgy használja a laptopját, hogy szükség lenne ezekre a funkciókra, akkor csak a pénzét pazarolja, ha megvásárolja őket.


Keressen olyan kijelzőt, amely megfelel az igényeinek. Ha filmeket szándékozik nézni a laptopon, akkor nagyobb, minőségi képernyőt szeretne. Azoknak, akiknek hétköznapibb igényeik vannak, mint például a webes szörfözés és az e-mailezés, nem lesz szükségük nagyméretű képernyőre. A képernyő mérete hatással lesz a laptop súlyára és méretére, ezért legyen reális az igényeit illetően.


A memória fontos szempont a laptop vásárlásakor. A memória hiánya lelassítja vagy leállítja a munkafolyamatokat. Próbálja meg kitalálni, hogy mennyi memória van a leendő modellben, és próbálja ellenőrizni, hogy a későbbiekben frissítheti-e azt. Minél több memóriával rendelkezik, annál hatékonyabban fog működni.


Győződjön meg róla, hogy a laptop rendelkezik-e WiFi-vel. Bár a legtöbb laptop manapság már rendelkezik, vannak még olyan régebbi modellek, amelyek nem tartalmazzák ezt a fontos funkciót. WiFi nélkül nem fog tudni csatlakozni egy vezeték nélküli routerhez, és ez azt jelenti, hogy nem tudja használni a laptopját egy kávézóban, sok szállodában vagy akár a repülőtéren.


Ahhoz, hogy a legjobb ajánlatot kapja egy laptopra, kezdje el előre megnézni a kiadási ciklusokat. A tavalyi modell megvásárlásával sok pénzt spórolhat. Még egy mindössze néhány hónapos számítógép is segíthet a megtakarításban. Lehet, hogy nem a legújabb hardvert kapja meg, de egy régebbi laptop megfelelhet az igényeinek.


Az összes nagyszerű tanáccsal a kezében most már magabiztosan választhat egy jó, nagy teljesítményű laptopot. Fontos, hogy a végén ne egy olyan laptopot szerezzen be, amely nem felel meg az igényeinek. Végtére is, olyan sok márka közül választhat, valamint a formatervezés.