Megtalálni a személyes növekedés módjait

Bár nehéz beismerni, valójában egyikünk sem tökéletes. Szeretünk így gondolkodni, de mindannyiunknak szükségünk van egy kis extra segítségre, hogy olyan emberekké válhassunk, akiket látunk, hogy a fejünkben lehetünk. A cikkben található tippek megadják a szükséges további segítséget.

Nagyszerű segítség az önsegítéshez, ha megpróbálja megállítani önmagát, amikor negatív gondolatokra gondol. Mindannyian képesek vagyunk átgondolni gondolkodásmódunkat. Ha megállítod magad, amikor negatív gondolatra gondolsz, jobban tudatában leszel gondolataidnak, és sokkal jobban érzed magad.

Csak pozitív emberekkel társuljon. Ez segít abban, hogy jobb hozzáállást tanúsítson és fenntartsa, valamint távol tartsa magát olyan rossz emberektől, amelyek nem állnak az álmaid és céljaid mögött.

Feltétlenül vegyen egy mély lélegzetet, amikor stresszt érez, pánikba esik vagy aggódik. Csak vegyen egy mély lélegzetet négy számon, nyolc kilégzésig. Ez segít abban, hogy tudatosan átvegye az érzéseit, és lehetővé teszi, hogy csendben maradjon, csak egy pillanatra. Ez erőt adhat a probléma újracsoportosításához és újratámadásához.

A személyes fejlődés során, amikor kerüli a döntést, kerüli az alkalom megragadását is. Döntsön döntéseket saját ismeretei és annak alapján, amit tanulhat a kutatásából. Minden sikeres döntés önbizalmat és önérvényesítést eredményez. A hibák értékes tanulságokkal szolgálhatnak az emberek számára. Ha tanulsz a hibáiból, akkor kevésbé valószínű, hogy megismétli őket.

Döntse el pontosan, hogyan szeretne élni, majd tegye meg. Ha nem döntjük el, hogy hogyan akarunk menni az életünkkel, akkor végül valamit csinálunk, de valószínűleg nem azt, amit valójában szeretnénk. Más dolgok és a külső emberek is beleavatkozhatnak és meghozhatják a döntést helyettünk. Légy hű a belső énedhez, és folyamatosan keresd azt, amit meg akarsz csinálni, akkor tedd meg.

Legyen tisztában azzal, ami a legrosszabbat hozza ki belőled, és változtass rajta. Talán csak akkor dohányzik, amikor szünetben van a munkahelyén. Lehet, hogy a szomszéd szomszéd mindig arra ösztönöz, hogy reggel halogasson valamit azáltal, hogy pletykákat oszt meg a kerítésen. Természetesen nem szüntetheti meg a szüneteket vagy a szomszédot, de megváltoztathatja, hogyan reagáljon mindegyikre.

A testmozgás értékes önsegítő stratégia lehet. Kutatások kimutatták, hogy a testmozgás drasztikusan csökkentheti a premenstruációs szindróma (PMS) tüneteit. Bár nem világos, miért, a rendszeresen aerob tevékenységet folytató nőket sokkal kevésbé érintik a PMS gyakori tünetei, például ingerlékenység, hangulatváltozások és depresszió.

Ha szüksége van néhány önsegítő tanácsra a depresszió kezeléséhez, akkor kérje meg egy barátját vagy családtagját, hogy rendszeresen jelentkezzen be. A depresszió felfelé irányuló csata, és előfordulhat, hogy hiányzik a motiváció, ezért nagyszerű ötlet, hogy valaki további erőfeszítéseket tegyen annak érdekében, hogy lássa, rendben van-e.

Az önsegítő könyvek hasznosak tanácsadásban, de néha hiányoznak, amikor az életet megváltoztató tényleges tulajdonságokról van szó. Fontos, hogy cselekedjünk az irodalomban adott tanácsok alapján, a könyv szavai csak szavak, amíg a valós élethelyzetbe nem kerül. A legjobb tanár a helyzet kezelésében a valós élet tapasztalata; a valóságnak nincs helyettesítője.

Amint láthatja, nem kell sok ahhoz, hogy elinduljon az életének javítása felé vezető úton. A tippekből tanult tanácsok felhasználásával azonnal elindulhat az önfejlesztés útján. Tartsa az orrát az őrlőkőnél, alkalmazza a tippeket, és sikerrel jár.